Memphis sevärheter och attraktioner

Måste ses

USA ligger en bra bMemphis-Sights-Elvis-Mansion_DSC3982it ifrån Sverige. Många timmars flygtid, jetlag och ekonomiska utgifter gör att när man väl är där i USA, Tennessee och staden Memphis så vill man gärna veta vad man skall ha skrivit ner på sin måste-se-lista och måste-göra-lista. På första plats på listan borde det stå att besöka ”Graceland”. Att inte se ”Elvis Presley´s Graceland” i Memphis vore som att åka till Egypten och inte se pyramiderna. Måste helt enkelt ses.

Bör upplevas

Vill man insupa Memphis kulturella karaktär, ta del av gatulivet och lär känna stadens musikaliska puls. Satsa på att slita ut en del skosulor på Beale Street. En smått ikonisk gata, där storheter som Louis Armstrong, Duke Ellington, Elvis Presley, B.B. King och en massa andra blues, country och rockartister både spelat, shoppat och festat.

Beale Street tar sin startpunkt vid Mississippifloden och fortsätter sedan 3 km fram till East Street. Ta även svängen förbi Orpheum Theatre vilket sägs vara den vackraste teatern i hela den amerikanska södern. Beale Street är en gata som aldrig sover, står still eller vilar. Här finns restauranger, pubar, caféer, klubbar och ett nöjesliv som aldrig verkar ta slut. Området kring Beale Street kallas av stadsborna själva för ”The entertainment district” och nöjesdistrikt är precis vad det är. Observera att under fredag och lördagskvällar görs en del åldersrestriktioner för att komma in inom nöjesområdets gator. Efter klockan 23.00 kommer ingen in som är under 21 år.

Missa inte åket

Ett riktigt bra åk. Missa inte detta. Ta en tur i en riktig klassiker till amerikansk 50-tals bil. Flera olika bolag erbjuder klassiska bilmodeller att välja på och uppleva staden på fyra hjul. En annorlunda amerikansk sightseeing väl värd att uppleva för besökaren. Åk i en 1955 Chevy Bel Air, eller i en 1955 Plymouth Belvedere. Om det inte räckte. Ta en tur i en 1959 Ford Skyliner! Sightseeingturen går genom stora delar av Memphis och man kommer att få ta del av alla ställen, studios, områden, restauranger och allt annat som Elvis Presley upplevde i staden Memphis.