Hotell, vandrarhem och Motell – boenden i Memphis

Boenden i Memphis

Att välja boende kan vara svårt. Inte för dyrt, inte för ocentralt och inte för litet. Andra kriterier kan vara att man vill ha en upplevelse av själva boendet och att boendet blir en minst lika viktig del av upplevelsen. Reser man hit under populäraste turistsäsongen mellan månaderna maj-augusti kan det vara bra att boka i förväg. I synnerhet på de mer populära hotellen eller vandrarhemmen. Utbudet på boenden i Memphis är stort men det är även efterfrågan. Vill man ha ett speciellt typ av boende. Var ute i god tid. Nedanför följer en lista på ett antal olika förslag på boenden.

Bed and Breakfast

Enklare hotellQue-es-un-hotel-bed-breakfast brukar marknadsföras genom beteckningen B&B (bed and breakfast) och håller i regel en lite lägre prisnivå än boenden som marknadsförs som hotell. Undantag finns förstås.

I Memphis går att hitta anrika fastigheter, påkostade och lyxiga rum som går under beteckningen B&B. Där frukosten mer påminner om ett smörgåsbord av korvar, ägg, pannkakor med lönnsirap, bagels, toast och allt annat som hör till en stadig amerikansk frukost. B&B´s kan vara väl värda att bo på.

Motell

Lågbudget boendet i USA kallas Motell. Orsaken är att de är hotell som ligger invid motorvägarna och är tillgängliga för yrkeschaufförer, bilresande turister och alla andra som färdas på vägarna. Rummen är enkla, innehar kabel-tv och brukar även kunna erbjuda gratis wifi. Skillnaderna både i prisnivå och vad man får för pengarna kan skilja sig markant. En del motell är lyxigare och innehar pool, SPA avdelningar och frukost erbjuds 24 timmar åt gästerna.

Hotell

Vill man bo mer centralt är hotell det bästa alternativet. Låg, mellan eller lyxbudget hotell finns överallt i Memphis. Har man inte bokat något hotell inför vistelsen. Rekommenderas att orientera en del i de olika hotellområdena och be att få titta på rummet innan ni bestämmer.

Vandrarhem

Utbudet av vandrarhem är inte särskilt stort i jämförelse med de tre andra boende alternativen som presenterats tidigare. Priserna på vandrarhemmen i Memphis är låga. Räkna med att dela faciliteter med andra gäster. Kök, badrum och dusch delas vanligen mellan gästerna.