In i nattens Memphis

Dansmusikens Memphis

När jazzen, bluesen och rock´n rollen tagit sina sista toner på livescenerna för natten och sällskapet för kvällen vill dra vidare in i nattens Memphis; från bluestonernas Memphis till de pumpande takternas dj-bås och dansgolv. Vad har Memphis att erbjuda på klubbscenen vad det gäller dansmusik?

Nattklubbarnas Memphis

Partyscenen och daunsplash_52c319226cefb_1-e1430322708217nsgolven är lokaliserade i Memphis centrala delar och omkring Beale Street. Dansscenen i Memphis är sällan renodlade dansställen med Dj- bås och laserljus i allehanda kulörer. En stor mängd ställen har dansgolv med livemusik eller ett dansgolv i anslutning till baren. Jämför man Memphis med klubbscenens Detroit blir man snabbt besviken. I Memphis kan man möjligen hitta 2-3 ställen som ger en renodlad klubbkänsla.

Musikgenrerna som spelas på klubbarna är hip-hop. techno, house och disco. En del större dansställen erbjuder tre olika typer av dansgolv och live musik under ett och samma tak. Om man vill ha latinska rytmer och danser finns det dansklubbar för salsa, merengue och latinsk tango.

Om ingen av ovanstående pardanser faller besökaren i smaken. Finns det självklart den amerikanska söderns stoltaste dansvariant – Linedance. På dessa dansställen möts cowgirls och cowboys som dansar på långa raka led med bootsen och hattarna på. Om man inte har provat förut är alla behjälpliga med att instruera nytillkomna dansare.

När mörkret fallit

Tänk på detta när mörkret fallit över Memphis. Håll dig till de större gatorna och kvarteren där det rör sig mycket folk. Även fast säkerheten är relativt hög och kriminaliteten relativt låg i Memphis (med amerikanska mått). Var uppmärksam, aktsam och ansvarstagande. Gå inte ensam varken som kvinna eller man och speciellt inte på bakgatorna. Om man inte riktigt vet vart ett ställe ligger, leta inte i onödan. Ta en taxi och undvik att gå vilse nattetid. Ta aldrig upp plånboken om det inte är nödvändigt. Ge inte pengar till tiggare, en del ligor arbetar ihop och när besökaren tar fram plånboken tar ligan den och springer! Om du vill ge gatumusikanter eller tiggare en slant. Ha lösa mynt i fickan och ge endast ett par mynt åt gången.