Bästa tid att åka

Den varma södern

Memphis ligger i södra delen av USA och relativt lång in i landet. Frånvaron av fläktande havsvindar gör klimatet varmt. Vilket innebär långa somrar maj till oktober och mellan juni-augusti är temperaturerna i regel mellan 30-35 grader varmt. Faktorer som spelar in när man anser att det är bästa tiden att åka kan vara väder, antalet turister och om det är något specifikt evenemang man planerar att besöka.

Koll på evenemangsdatumen

Vill man uppleva största möjliga evenemang som årligen tar plats i Memphis. Åk dit i maj månad. För det är i maj som ”May international festival” äger rum. Eventet pågår i 30 dagar och inkluderar även världens största världsmästartävling inom ”World Championship Barbecue Cooking Contest”. Kan vara något för den grillintresserade att sätta tänderna i. För här servas allt du kan tänka dig från cajundoftande korvar, saftiga amerikanska hamburgare och osande revbensspjäll. Eventet pågår i tre hela dagar och är eMemphis_Beale_Streetn fest för alla som älskar grillat, öl och roliga aktiviteter.

Beale Street musikfestival, fyrverkerier, besök av internationella musiker, utställningar, event workshops, filmvisningar, konst, mat, föreläsningar m.m. Kort sagt. En stor festival som exploderar i olika kulturyttringar, händelser och gemenskaper. Varje år inbjuder man ett land att bidra med sin kulturella särart. Detta år 2017 är det Colombia som uppmärksammas och hyllas av alla invånarna i Memphis.

I augusti månad hålls en hel vecka dedikerad åt endast Elvis Presley. Älskar man Elvis Presley bör man besöka denna vecka åtminstone vid ett tillfälle. Hålls en massa aktiviteter i anknytning för att hylla och hedra världsstjärnan Elvis Presley. En tävling om vem som är världens bästa Elvis Presley imitatör hålls under denna vecka.

Högsäsong – Lågsäsong

Åker man i april eller oktober slipper man både värmeböljan, trängas med andra turister och de flesta hotellen är obokade och tillgängliga. Möjligen är det inga stora festivaler eller event som pågår under denna period i Memphis. Viktigt tillägga att Memphis alltid har mindre evenemang, konserter, live musik och utställningar året runt. Åker man vid högsäsong maj till augusti får man räkna med mycket folk, större evenemang och festivaler.