Barer, musik och studios

Barernas Memphis

Om man inte hittar en favoritbar i Memphis, då hittar man den inte någon annanstans heller. Förbisett om man älskar öl, drinkar eller whisky finns det barer i Memphis som erbjuder allt detta i barmiljöer som bara andas jazz, blues och rock ´n romedium_5352925226ll. Barerna i Memphis tenderar idag på att satsa på att vara rökfria. Vilket uppskattas av alla icke-rökare. Vill man röka gör man det utomhus.

Finns en del barer som fortfarande erbjuder sina gäster att röka inomhus men dessa barer blir allt färre. Vinbarer med exklusiva vinlistor, goda ostbrickor och uppskurna charkuterier trängs på samma gata bredvid sportbarerna där ölen dricks till för billiga pengar. Här finns irländska pubar, cocktailbarer, whiskybarer, karaokebarer och biljardställen, inget förbehåller besökaren att hoppa runt bland de olika ställena. I Memphis är man välkommen var man än kliver in!

Musikens Memphis

Staden är musik. Andas musik. Präglas av musik. Överallt finns musiken i Memphis. Att Elvis Presley hade en stor del av sina uppväxtår i Memphis undgår förstås ingen besökare. Live musik erbjuds varje kväll på de olika musikställena med livescener. Oftast är det fritt inträde men vid större evenemang kan det vara inträdesavgift. Blandade musikgenrer inom jazz, blues, latin och rock är vanligt förekommande på Memphis livescener. Stampa takten med en öl i handen och lyssna på musik är en del av upplevelsen av att befinna sig i Memphis. Och det är aldrig långt till musiken i Memphis.

Studiornas Memphis

Ska man besöka en enda av de flertalet studios som finns i Memphis. Besök Sun Studio. Artisterna Elvis Presley, Johnny Cash och Jerry Lee Lewis spelade in legendariska låter här. ”I walk the line” med Johnny Cash som hamnade som hamnade etta på både country och poplistorna i USA när den släpptes 1957 är inspelad på Sun Studio. Ett måste för musikälskaren att besöka.