Caféer, restauranger och gatumat

Maten i Memphis

En kulinariskt puttrande150226153502-memphis-bbq-co-780x439 gryta innehållandes en mängd olika mattraditioner kan sägas representera Memphis. Inslagen av mexikansk, franskt och amerikanskt blandas gärna på grillen, i soppan eller på tallriken. För den matintresserade är restaurangalternativen i Memphis mycket generösa och man finner mat från hela världen i Memphis. Maten man främst förknippar med Memphis är BBQ, hamburgare och cajundoftande och kreolsk inspirerad mat. Vilket finns lättillgängligt överallt till relativt rimliga prisnivåer.

Finare franska restauranger och med andra prisnivåer råder det heller ingen brist på. Utbudet av restauranger är som sagt stort, varierat och gott. Här finns något som passar både plånboken och smaklökarna. I Memphis är det aldrig långt till nästa matställe och man kan välja på en stor mängd olika matkulturer.

Caféer

Idag erbjuder både caféer och restauranger vegetariska eller veganska alternativ åt sina matgäster. Vissa caféer erbjuder sina gäster live musik till brunchen och andra har specialiserat sig på ett specifikt koncept. Här finns caféer som endast serverar hemmagjorda våfflor, nygjorda smoothies och kaffe. Medan andra caféer nischat sig in på munkar i alla färger och former.

Finns också caféer med vegetariska quesadillas, burritos och cajundoftande korvar med bönor som frukost alternativ. Eftersom konkurrensen är stor mellan caféerna (finns otaliga caféer i Memphis) blir utbudet enormt varierat och undviker man de stora kaffekedjornas domäner. Kommer man finna mysiga, aptitretande och stilistiska caféer där man kan sitta flera timmar och bara låta strömmen av trafik och människor får passera förbi.

Gatumaten

En del av matkulturen som erbjuds i Memphis är maten som är tillagad på gatan. Och det finns en hel del ”foodtrucks” som erbjuder traditionell snabbmat ofta till billig peng. Förutom mat finns det förstå även glassbilar som erbjuder något kallt i den böljande sommarvärmen som kännetecknar Memphis under sommarhalvåret. Kanderade äpple, friterade pajer och baconinlindade korvar här till gatumatens signum i Memphis.