Barnfamiljernas resmål till Memphis

Boende för barnfamiljen

Beroende på hur stor barnfamilj man har med sig ut på resan, kan boendet vara en av de viktigaste sakerna att ta reda på innan man reser. En del att tänka på när man reser med familj och letar boende är läge, pris och storlek. Glöm inte nästa steg. Hur man lättast tar sig till och från boendet och vidare ut till aktiviteter för barnen. Har man hyrbil på resan kan motell vara den bästa lösningen. Eftersom de ligger i anslutning till större motorvägar och man kan lätt transportera sig därifrån om man är bilburen vill säga.

Hur många i samma rum

Hotell, mot18ell och vandrarhem kan ha olika förslag och lösningar för hur boendet för en barnfamilj kan anordnas. Majoriteten hotellen, vandrarhemmen och motellen som finns i Memphis har standardiserade rum för två vuxna i sällskap med två barn i samma rum. Oftast kan man få in en extra säng i rummen. Kolla alltid upp hur många ni får vara i ett och samma rum. En del boenden kräver att man hyr två rum och delar på familjen om man är för många. Tänk på det.

Aktiviteter för barnfamiljer

Memphis Zoo öppnade redan 1906 och är ett utmärkt utflyktsmål för hela familjen. Öppettiderna är 09.00-17.00 alla dagar under sommaren och under vintertid är tiderna 09.00-16.00 alla dagar. Med över 3.500 olika djur är Memphis Zoo ett av de största som finns i USA.

Brandmuseet i Memphis

Är ett riktigt fint museum inhyst i en gammal brandstation. Och här finns aktiviteter för hela barnfamiljen. Museet utgår från att man historiskt får följa brandkårens utveckling både av fordon, utrusning och uniformer. Här finns även lärorika arkadspel arkadspel för både vuxna och barn som är inriktad på att ge en bättre förståelse av brandbekämpning.

Peabody Hotel Ducks

Är lika galet som det låter. Detta är ett hotell som har dresserad ankor och uppvisningar dagligen. Verksamheten med dresserade ankor och den dagliga ankparaden har varit igång sedan 1930-talet. Gillar man ankor, plaskdammar och dressyr är detta ett måste för barnfamiljen.